Viata este frumoasa daca n-o traiesti”
Asta iti vine in minte in clipe care incepi sa umbli ca un somnambul pe strazile existentei noastre. Spun somnambul, pentru ca toti dormim majoritatea timpului, rareori ne mai trezim pentru cateva clipe, si atunci ca sa ne intoarcem pe partea ceallata.
„Sforaielile” celor din jur imi tulbura mereu somnul meu linistit, iar cateodata ma trezeste chiar sforaitul meu, si ma intreb cum a fost posibil sa adorm asa de adanc. Cand ma uit in jur imi dau raspunsul singur: existenta societatii in care traim. Societatea nu ne doreste „treziti”, nici macar sa avem un somn linistit nu-i convine. Ei ii plac „sforaitorii”. In concluzie suntem o natiune de „sforaitori”. Asa de adormiti suntem incat nu mai auzim nimic din jur. Nici plansul naturii care pe zi ce trece este pe cale de disparitie, dar nici plansul trupului nostru, care tipa de durere, fiin dobligat sa se adapteze poluarii care altereaza existenta sa.
Daca as fi fost intrebat la nastere ce imi doresc toata viata, as fi zis ca un somn asa de adanc incat nici cand mor sa nu ma trezesc. Dar soneria constiintei nu-mi da pace. Din cand in cand imi da trezirea, si ma uit neputiincios in jur si ma intreb ce as putea face.Si societatea imi da raspunsul. Trebuie periodic sa pun ceasul constiintei sa sune, dar nu la ore fixe, pentru ca il oprim si ne intoarcem pe partea cealalta.
Somnul este asa de dulce, de ce am dori sa ne trezim?

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Comentariile sunt oprite.