A tag cloud with terms related to Web 2.

Image via Wikipedia

Notiunea de prieten este perceputa in Social Media ca un termen obisnuit definit ca amic in viata reala. Social Media poate fi vazuta ca o mare familie in care toti sunt prieteni, dar in realitate numai cativa se dedica regulilor nescrise.

Multi sunt de parere ca anumiti termeni sau denumiri alternative care incearca sa defineasca Social Media, trebuiesc redefinite, chiar si termenul de Web 2.0 trebuie reanalizat.

Pe retele sociale grupul cu cei mai multi prieteni si cu experienta indelungata conduce si genereaza regulile nescrise ale socializarii online. Asta se intampla pentru ca au experienta necesara pentru a analiza si genera articole si informatii necesare si care merita atentia intregii comunitati. Dar sunt destul de multi, care desi au experienta si vechime, nu au atins “iluminarea” in Social Media. Spun iluminare, pentru ca in viziunea mea evolutia Social Media ar fi definita ca Zen Media, in care iubirea fata de semeni ar fi neconditionata in comunitate, fata de lumea intreaga de fapt. Pentru ca cei ce respecta si indeplinesc regulile socializarii, de fapt urmeaza regulile care definesc iubirea si compasiunea fata de semeni in existenta. Sunt aceleasi reguli care sunt scrise in religii, si de marii intelepti din lume. Nu sunt complete si nici urmate de majoritatea, dar important este ca ele exista si in mod sigur un Buddha sau Isus ar vedea reflectate trairile lor in mintile si inima comunitatii  online.

A atinge “iluminarea” in Social Media inseamna a iubi si respecta semenii in mod neconditionat, a ajuta si promova creatia fara a astepta vreo rasplata in schimb. Inca suntem novici si incercam sa descifram viata online pentru a promova si aplica regulile nescrise ale socializarii. Inca ne ajutam conditionat asteptand sa primim la fel in schimbul ajutorului, sau sa avem un castig oarecare in urma acestuia. Multi asa-zisi guru, evangelisti sau experti Social Media, care au vechime si sunt “adorati” in comunitatea pe care au creat-o si care le urmareste ideile si activitatea, actioneaza de fapt pentru propriul interes, vazand acest curent ca o afacere. Normal ca exista si oameni care actioneaza si lucreaza pentru semenii lor, pentru evolutia nevazuta a sufletului chiar si in mediul online, pentru ca mediul online are un impact mai mare decat viata offline asupra vietii interioare.

Incet, dar sigur se formeaza trairea si conceptul de iubire fata de semeni in mediul online, iar Social Media este inceputul acestei mentalitati si mod de viata, si vreau sa cred ca aceasta conceptie va fi raiul comunitatii online.

Reblog this post [with Zemanta]

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Comentariile sunt oprite.