Bani din Blogging

Blog = Pasiune = Bani = Muncă... muncă şi iar muncă...

Prahova Blog Meet: #phblogmeet ediția 6 aka phblogmeet ediția idei

Locație: Ardeleanul Ghiftuit

Tematică: Idei peste idei, care cică vor să facă bani din nimic… iar scopul este unul nobil… creșterea blogosferei… pentru a face bani şi iar bani…

Știu că în acest articol voi fi mai răutăcios, va părea că sunt unul care bate mereu la cap cu ceea ce doare, dar scopul este pentru a înțelege că banii nu sunt totul în viață… Nu sunt contra lor, sunt doar contra modului prin care se fac şi ipocriziei că ar fi pentru un scop nobil. Niciodată nu va fi ceva nobil în problemele şi manipularea care vin odată cu existenţa lor.

La această întâlnire am cunoscut astfel pe cel care a asigurat şi făcut ca toată lumea să fie mulţumită de servire şi acomodare, anume pe Gabi Predescu şi restaurantului pe care-l deține, Ardeleanul Ghiftuit. Nu ar fi fost posibil acest lucru fără implicarea şi organizarea datorate lui Valentin Negoiţă (Waven.ro), care speră ca acest lucru să nu i se atribuie lui Dragoş (Haotik.ro). Îmi fac datoria să specific acest lucru, restul rămâne la percepția celorlalți.

Mi-a plăcut de altfel punctul de vedere al lui Gabi, pe care-l tot împing de ceva vreme în faţă fără folos de altfel, şi anume că blogging = bani = pasiune. La fel dacă dorești să faci bani, trebuie să investești ceva bani, nu să te aştepţi ca să faci bani din nimic. Pe lângă un conținut bun, unicat şi pe o anumită nişă care ţi se potrivește sau ţine de pasiunea ta, mai trebuie să muncești şi pentru promovarea lui, să investești ceva bani în acel proiect şi să oferi ceva premii celor care te citesc, pentru că faci bani cu ajutorul lor.

Cu totul altceva este conținutul care ajută la dezvoltarea şi educarea într-o anumită disciplină, sau care oferă sfaturi pentru dezvoltarea personală, fără a se cere nimic în schimb. Doar acest fapt în sine este un beneficiu pentru cel care citește şi se documentează, astfel atunci se inversează poziția şi el va fi cel care va dori să premieze pe cel care creează conținut.

S-au format multe idei eronate şi pot da o direcție greşită celor care ar dori într-adevăr să facă bani din blogging, sau măcar să vină la aceste întâlniri pentru a socializa offline şi a cunoaşte pe cei din spatele altor bloguri pe care le plac sau sunt similare pasiunilor lor.
Se pune prea mult accent pentru a face bani în urma comunității create, deşi la rândul lor cei care vin cu propuneri nu fac bani şi nu au traficul care să le permită să dea sfaturi altora. Astfel un orb dorește să îndrume pe alții, la fel de orbi ca şi el. Când cineva dorește să creeze ceva, va crea acel ceva înainte de a propune o idee, sau măcar va face un studiu pentru acel proiect, venind astfel cu un proiect deja schițat, dar mai ales va puncta beneficiile acelui proiect pentru cei pe care-i vizează, fără să tragă de păr pe alții pentru că nu știu sau nu înțeleg ceea ce dorește să creeze.

Apoi sunt unii supărați că proiectele, mă rog ideile pe care le-au propus au primit prea multe piedici, adică s-au văzut punctele slabe în acel proiect sau idee, pe când ar fi trebuit să le noteze şi asimileze în cadrul dezvoltării a ce doresc să realizeze.

Acest fapt arată că nu sunt pregătiți și acel proiect pornește la drum cu prea multe lacune, pentru a reuși să devină ceva de viitor. Este normal să întâmpini probleme și să fii privit cu scepticism, dar asta nu te împiedică să realizezi sau să pui în aplicare acel proiect. Așa a fost cazul lui Haotik în care a dorit să promoveze o presă de calitate în zona noastră, pentru că presa are multe probleme la acest capitol, dar deși totul a pornit pe picior greșit, iar realizarea a fost proastă și a deranjat nu doar pe cei care sunt vizați, dar și pe unii implicați, totuși este de admirat acțiunea lui, pentru că unii vin cu idei și proiecte, așteptând să fie aplaudați și înțeleși, pe când el a acționat pur și simplu, iar cine a dorit să meargă alături de el, a făcut-o pe parcurs. Iar ideea nu a pornit efectiv de la el, ci tot din mijlocul comunității, anume de la Waven. Ceea ce văd eu de fapt este că încet dar sigur se formează ideea de lider local, și se simte nevoia din ce în ce mai mult de organizare, dar nu sunt destui „potenți” financiar vorbind… pentru a putea organiza și dezvolta această BlegosPHeră BlogosPHeră de către cei care încearcă de aproape doi ani să dea contur unei comunități formate din cei pasionați de online.

Problema este că la început s-a pornit bine, ca apoi să se ajungă la problemele din prezent. Tematica era și este și acum de actualitate, pentru că sunt mulți care au nevoie de informație și îndrumări legate de blogging și socializare online. Dar cum ziceam totul ține de banii investiți și ceea ce se dorește în spatele acestor întâlniri, care în nici un caz nu ar trebui ca țintă să fie banii, ci pasiunea și ajutorul pentru dezvoltarea acestei comunități.
Dar la această ediție mi-a crescut speranța că în sfârșit a apărut acel ceva de care este nevoie pentru a se contura și da o direcție reală și sigură comunității pe care o frecventez de ceva vreme, deși în curând nu voi mai putea fi în mijlocul lor, cel puțin nu fizic. Şi cred că oameni precum Gabi pot face ceva în sensul acesta.
La această ediție am văzut câțiva „opăriți” că nu doresc să fac bani din blogging, că sunt un ipocrit că spun așa ceva… WOW!  Dragilor… eu scriu legat de pasiunile pe care le am, și nu pentru a face bani de pe urma articolelor pe care le scriu sau a ceea ce am în suflet. Faptul că banii vin și mă „caută” în urma serviciilor sau cunoștințelor mele în domeniu (Web Design, SEO, Social Media, Drupal, WordPress, Joomla, etc.) este cu totul altceva. Dar asta nu este arta de a face blogging. Pentru a învăţa să faci blogging şi să faci bani din asta, te duci la alții să te inițieze, care sunt profesori în blogging. Nu sunt împotriva celor care fac bani din blogging sau își doresc asta, de fapt am toată admirația pentru cei care o fac în mod profesional sau din pasiune. Nu le acord interes celor care o fac doar de dragul de a face bani şi călcând pe alții în picioare.

Ideea lui Vlad Petre (VladPetre.ro), sau omul KaraoKe, este mai viabilă, dar ideea lui Sorin (Zorin.ro) va fi un pic mai greu de pus în practică…

Participanți: Bogdan | Mihaela | George | Vali | Eduard | GabrielPredescu.ro | Dragos | Cristi | Irinel şi Adriana | Iulian | Marius | Rares | Aditza | MihaelaDM | Vlad | Sorin | Bogdan | John | Marian (hunter.i3.ro) | Tibi | Waven.ro | Felicia | Haotik.ro

Poze profesionale găsiți ca de obicei la ValiOvidiu.ro

Articole interesante: Ploiestiul meu iubit… si rece… si respingator | PHblogmeet la Ardeleanul Ghiftuit | Blogmeet Ploiești Iunie 2011 – after | Prahova Blog Meet ed.6 – impresii calde şi Lectii de viata (treceți peste greșeli, citiți esența, poate cândva se va realiza și visul meu în care Haotik scrie corect romaâneshște)… Votaţi Fillr pentru talentul prahovenilor http://bit.ly/voteyFillr…

Dacă vrei într-adevăr să faci bani din blogging: Cum să faci bani din blog – varianta practică

Cam asta am avut de spus… v-am pupat pe inteligență și să auzim numai de bine…

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

6 Răspunsuri la “Prahova Blog Meet (#phblogmeet): ediția ‘idei’”

 1. Mihaeladm spune:

  Raavi, uite o alta perspectiva despre blogurile care ofera premii cititorilor – eu una le consider inferioare calitativ fiindca e evident ca incearca sa isi imbie cititorii cu altceva decat simplul lor continut.
  Ca una care consider ca blogging-ul trebuie sa porneasca din pasiune, citesc anumite bloguri pentru ca imi fac placere ideile sau exprimarile, nu pentru foloase secundare.
  Insa te contrazic total cand spui ca trebuie investiti bani in blog. Faptul ca investim timp e deja o investitie mare.

  • Nu am spus că trebuie, dar face parte din strategia de marketing atunci când doreşti să faci bani mai mulţi din blogging… trebuie să investeşti oricum pentru a scoate bani, chiar şi domeniul propriu este o investiţie… Dacă toată lumea ar gândi să nu ofere nimic cititorilor săi, atunci multe tutoriale ar fi pierdute, nu am mai avea acces la ele… Foloasele nu sunt doar cadouri, ci şi serviciile sau aplicaţiile gratuite etc. …

 2. Marius Sescu spune:

  Mersi pentru link si recomandare.

 3. Foarte bine punctat fratemiu. Toti vor sa faca bani, insa nu stiu cum. La marea majoritate blogging-ul porneste ca pasiune, iar mai tarziu se transforma intr-o dorinta de a face bani. Si eu sunt pasionat, insa nu m-as supara sa fac si bani din blogging. Ca pana la urma …asta e scopul sa faci ceea ce iti place si eventual sa faci si bani din acel lucru.
  Daca nu se poate, continui cu pasiunea si cauti banii in alta parte.

  • Poţi spune că faci bani din blogging când efectiv trăieşti din asta… restul este doar mărunţiş… 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Blogmeet Ploiești Iunie 2011 - after | waven.ro - [...] Și pentru cei care n-au fost dar vor să afle despre cum a fost la blogmeet-ul ploieștenilor de ieri,…