PhProBlogs – 4 Iulie 2012 – organizat de Kriogen

 

PhProBlogs - Matrix Meme

PhProBlogs – Matrix Meme

PhProBlogs este ediţia nouă a phblogmeet şi prima ediţie (părerea mea :P) care tinde spre standarde profesionale a acestor gen de întâlniri. Tot această ediție este urmarea zicalei:

„Când doi se ceartă, al treilea câștigă…”

Evenimentul PhProBlogs

Întâlnirea a fost organizată de fratele meu – Nicolae Mihalcea (alias Kriogen), în sala oferită de Succes Personal.
Se vede prin prezentarea și organizarea evenimentului că participarea la diversele evenimente cu oameni de marcă pe promovare social media sau marketing (PR etc.), l-au organizat și instruit pe partea de prezentare și socializare.

O să încep cu problemele acestei întâlniri, legate de viitorul blogospherei, care iar pornește cu stângu’n’dreptul pentru că se targetează iar banii prin campanii, premiza fiind bineînțeles ca mai întâi să devină unită că pe urmă vor veni și banii. Știu că banii sunt visul suprem și ascuns al multora chiar dacă nu recunosc, și motorul care aduce creativitate și inovație în tehnologie și societate.

Aș fi dorit ca aceste întâlniri să fie într-adevăr pentru pasiunea de blogging, pentru expunerea pasiunilor comune, socializării și nu intereselor de a câștiga din această pasiune – blogging – ci cum să devii mai bun și profesionist în domeniu.

Dana – Primul pas catre profesionalizarea blogosferei prahovene – a punctat bine la sfârșit la concluzii că ținta principală ar trebui să fie promovarea celor noi în domeniu și ajutarea celor care doresc să devină bloggeri, pentru că așa o comunitate devine mare și puternică.

Degeaba o comunitate va fi formată doar din 5-10 bloggeri renumiți, dacă nu crește exponențial în viitor prin oameni creativi și cu idei noi. Este miza atât în jocurile online cât și a tuturor rețelelor de socializare – de educare și afluență de „moace” noi pe aceste rețele sociale.

 

Proiect „Îmi e Rușine”

Din punctul meu de vedere așa cum am spus-o și la eveniment, o repet și aici – singurul proiect care a fost încununat de succes și cu potențial până în prezent în blogosfera locală (Prahova – Ploiești) este proiectul – Îmi e Rușine.

Proiectul de fapt este din afara blogospherei, creat de oameni cu spirit civic și creativi, cu „ceva” experiență în marketing, de aici și o parte din succes.

Echipa a venit la eveniment atât pentru suport, cât și pentru faptul că au fost susținuți de mulți bloggeri, dar și pentru idei și o mai bună înțegere a proiectului și ce se speră prin acesta.

Ceea ce am spus mai sus legat de bani și monetizare s-a punctat și la remarcile câtorva din cei prezenți la prezentarea proiectului, prin faptul că pe succesul altora vin imediat idei de a face bani, iar la remarca simplă a echipei proiectului că totul este făcut din spirit civic și fără a se aștepta vreun câștig în viitor, ci doar suport din partea celor prezenți pentru proiect în sine, plutea puțină dezamăgire în aer.

Acest gen de proiecte demonstrează celor renumiți și cu experiență în blogging, așa cum s-a întâmplat și la alții mai mari – O lecție pe care am primit-o – că sunt destui oameni locali sau în țară care nu au nici o treabă ca să fie recunoscuți că au valoare decât că își fac treaba cu profesionalism și sunt fericiți cu pasiunea lor și atât… succesul dacă ești bun și dezinteresat nu va întârzia să apară.

 

Concluzii PhProBlogs

Ce este de remarcat la acest eveniment este că doi dintre cei care pot ajuta foarte mult blogosphera prin experiența lor – Dragoș Șchiopu (alias Haotik)  și Vali Negoiţă (alias Waven) – au lăsat deoparte divergențele personale și au fost prezenți la întâlnire.

Sper că suportul pe care îl va oferi și oferă fratele meu celor interesați pe domeniul de blogging, cât și celor care sunt deja bloggeri și colaborează pe diferite proiecte sau vor colabora, să se materializeze într-o blogospheră într-adevăr unită cum își dorește să se realizeze.

Poate una din problemele principale este tocmai faptul că majoritatea nu se concentrează asupra pasiunii principale – bloggingul – ci asupra nișei legate de pasiunea sau domeniul, sau chiar scopul, despre care scrie fiecare.

Mi-a plăcut mult ce a spus Kriogen despre un adevărat lider:

Multumesc celor care m-au numit “lider”, dar vreau sa lamuresc pe toti legat de acest titlu. Din punctul meu de vedere, imi voi asuma acest titlu atata timp cat voi considerati ca un lider trebuie sa va uneasca, sa va ajute sa deveniti mai buni, sa lupte pentru ca toata blogosfera sa aiba beneficii de pe urma acestei organizari. (Kriogen.name)

La această întâlnire am fost un pic mai energic (dozele de cocaine – energizant în doze de 500ml – câte 4/zi :D), și am deranjat pe unii – Bogdan Doicin (căruia îi cer scuze) – pe care alții l-au taxat apoi – „#PhProBlogs„. Cu toate acestea sper să mi se ierte că am vorbit mai mult ca de obicei și țin la contre mai tare ca alții, dar eu personal învăț din contradicții și probleme nu din aprobări și „succesuri”.

În încheiere repet ce am spus cu ceva timp înainte – Just Do It! – și anume dacă ai o pasiune sau vrei să realizezi un proiect, pune-l întâi tu în aplicare și nu aștepta ca altcineva să o facă în locul tău și nici laude sau merite în urma ta, pentru că dacă este un proiect bun și interesant și fără interes personal, va deveni renumit mai devreme sau mai târziu…

PhProBlogs Podcast

[html5mp3full:4436]

 

Prezentările PhProBlogs

Linkuri PhProBlogs

Blogosfera Prahoveana este mai unita dupa #phproblogs!
Articolul lui Kriogen despre PhProBlogs, cu părerile sale despre ce a realizat și prezentările de la eveniment…
Cateva pareri ale participantilor la #PhProBlogs!
Articole despre PhProBlogs ale celorlalți participanți…
Lista de participanti la #PhProBlogs
Lista de participanti la PhProBlogs – aproximativ 24 de persoane, cu blog sau fără…

[nggallery id=2]

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Fără Răspunsuri la “PhProBlogs – Editia Campanii – O Blogosphera Unita”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retrospectiva saptamanii in blogosfera prahoveana [32] | Haotik.ro - [...] O sa incep bineinteles cu PH Pro Blogs unde, spre final, au mai aparut 3 articole. Incepem cu parerea…