The Pursuit Of Happiness - Will Smith speech

Just DO it!

Pe 21 ianuarie 2012, adică acum o săptămână, a avut loc primul #PHBlogMeet din acest an, sau Blogmeet la Ploiești, eu personal aș fi spus #PHBeerMeet, sau alt #PH…

Am dorit sa scriu de vreo trei ori până acum acest articol, până am dat recent peste citatul din film și am știut astfel ce mesaj să le transmit pseudo-frunților „luminate” care se bat pentru supremația la conducerea blogospherei.

Acesta este mesajul meu nu doar pentru ei, ci pentru oricine dorește să facă într-adevăr ceva pentru tinerii în care zac tărâțele creației jurnalistice din acest oraș și împrejurimi. Am mai încercat în trecut să glumesc trist prin cuvinte ascunse decent într-un alt articol legat de blogging direcționat spre comunitatea blegospherică blogospherică.

Situația aceasta nu este doar pentru aceste întâlniri, ci și pentru alte întâlniri unde sunt mulți oameni inteligenți și realizați, cum a fost și la DrupalCamp 2011 (#dbuc), unde a venit vorba despre cât de prost sunt codate unele module din Drupal. Deci avem una bucată om inteligent și care se pricepe foarte bine la scris cod PHP (vorbesc pentru el lucrările realizate și munca sa), dar se mulțumește doar să comenteze trist despre un proiect open source de succes. Dacă ești bun la ceva, nu te mulțumi doar să comentezi despre ceva care oricum nu ai idee, ci pune mâna și rezolvă acea problemă! (Just F**king DO It!)

La fel vine vorba și cu zecile de proiecte propuse și ideile de a face bani de pe urma „marilor scriitori” pe care îi are acest oraș – JUST F**KING DO IT!

Pune mâna realizează-l și pe urmă vezi ce este de făcut, că voluntari se caută peste tot… mai puțin să se și plătească munca cuiva. Dar dacă un proiect este într-adevăr de ajutor și este fără interes personal, va reuși să se ridice oricum cândva… sau va eșua. Dar nu este nimic greșit în a încerca și a da greș sau a reuși. Este greșit doar să vii să întrebi ceva, să aștepți binecuvântări sau preamăriri, ca de altfel și „idiocracy” celorlalți care nu văd nimic bun, sau doar încearcă să vadă probleme peste tot.

Acum poate mulți vor înțelege de ce nu m-am asociat în lupta pentru o presă mai bună inițiată cândva ca un mare proiect (bshht)… atunci poate nici eu nu am înțeles de ce. Într-un fel poate s-a înțeles astfel cât este de muncă pentru a crea ceva bun și performant.

Problema nu sunt ceilalți… ci noi înșine, care așteptăm aplauze sau o reacție din partea celorlalți.

Dacă aș fi mers pe premiza acestui lucru, site-ul pentru pasiunea mea (pentru ideile mele ilustre) nu ar fi luat ființă, iar acest pseudo-blog ar fi dispărut demult.

Îți place ceva… ai o idee, dorești să înveți ceva, cauți să te regăsești – Just F**king Do It! – și vei afla astfel dacă vei avea roade sau vei eșua tragic.

Altă problemă pe care am observat-o este că sunt mulți care scriu cu un scop… monetar. De aceea articolele sunt pe măsură, iar pentru mine este de ajuns să mă plimb pe bloage o dată pe lună ca să citesc cât de cât ceva interesant. Urmărește ceea ce citesc și vei vedea de ce nu te vizitez prea des (la rândul meu nu mă aștept să fiu vizitat dacă nu scriu ceva de calitate sau legat de ce îmi place). Personal cred că tocmai din această cauză este așa de mult bullshit pe internet, pentru că nu îl poți rescrie pe Shakespeare, dar nici pe Eminescu.

Content is the KING! Dar se aplică aceleași reguli ca și în offline… dacă nu te promovezi și nu bați la uși… fie nu te va găsi nimeni, fie nu vei fi băgat în seamă. Dacă creezi ceva de calitate și util se vor găsi câțiva care să ducă vorbele sau creația ta mai departe… dar vei avea probabil mai mult de așteptat decât dacă te-ar găsi mai ușor.

Deci… Just do it!

Participanți: Waven, George, Vali Ovidiu, Iulian, Cristian Loloiu, Catalin Cristache, Alin Toma, Silviu, Ghimpele, Bogdan Simion, Razvan Mihalcea, Tibi, Andrei Nastase, Dragos Irimia, Haotik, Bogdan Doicin, Adita

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

2 Răspunsuri la “#PHBlogMeet 2012 – Just do it!”

  1. Unul dintre moto-urile mele este: Catastrophic failure is always an option, dar asta implica faptul ca trebuie sa incerci sa faci ceva, abia apoi poti trage concluzii pentru viitoarea incercare. Bun articol domnu’ Razvan 😉

    • Merci Ştefan… Se mai spune şi că din greşeli înveţi… deşi mie îmi place mai mult să învăţ din realizări eşuate 😀 …

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retrospectiva saptamanii in blogosfera prahoveana [4] | Haotik Note-Blog - [...] la pareri despre lucruri care se intampla prin blogosPHera (eu nu prea suport cuvantul asta) si Razvan ne invita sa…