WaterFront City Foto

WaterFront City

Waterfront City este proiectul arhitectului olandez Rem Koolhaas, pe care l-a făcut public, anume de a construi o metropolă ieşită din tipare, cunoscută şi sub numele de ‘oraş generic’.

Această metropolă va fi realizată în Dubai (nici nu se putea altfel), iar oraşul va fi botezat sub numele de Waterfront City.

Proiectul grandios al arhitectului se va dezvolta pe o insulă artificială, împarţită în 25 de părţi egale, pe care se vor construi mai multe clădiri, având diferite forme şi mărimi, fiind înalte şi suple sau mici şi masive, ca şi cum o bucăţică din Manhattan ar fi smulsă şi adusă în Orientul Mijlociu.

Metropola va fi în formă pătrată, tocmai pentru arăta caracterul său atipic, izolat, şi fără vreun stil arhitectural anume sau istorie. În partea de sud vor fi construite turnurile înalte, pentru a proteja celelalte cladiri de soare, iar pe suprafaţa apei, o sferă gigantică plasată cu măiestrie, va scoate şi mai mult ansamblul întreg în afara oricărui concept simetric. Un turn în formă de spirală va reprezenta bariera dintre Golf şi insulă, fiind amplasat pe o fâşie de pământ îngustă.
Dacă acest proiect imens va da greş in acest gigantic proiect, arhitectul Koolhaas va avea totuşi meritul de a fi adus în vedere câteva probleme pe care alţii ar fi preferat să nu le exploreze; dar dacă proiectul va fi un succes, se va face încă un pas spre ceea ce se doreşte a fi oraşul viitorului.

Sursa: yourmoney.wall-street.ro

Mai multe detalii legate de proiect:

Koolhaas Unveils New Waterfront City in Dubai

 

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Articole asemanatoare:

Comentariile sunt oprite.