Am tot citit in ultima vreme de ultraportabile care tind sa preia locul laptop-urilor cat de curand, asa cum este si cazul Asus Eee PC 900 , dar gadgetul urmator prezentat de www.plugin.ro, (site care mie imi place foarte mult pentru stirile si profesionalismul lor), m-a facut sa doresc sa fie urmatorul pe lista mea de preferinte… Dar cine stie pana atunci ce mai apare, in concurenta dintre firme…
Gadgetul suprem venit direct din StarTrek!Cu totii ne dorim un telefon bun, un ultraportabil, o consola de jocuri puternica si un player multimedia de calitate. Insa pentru achizitionarea tuturor acestor gadget-uri ar insemna sa scoatem din buzunar sume pe care fie nu le detinem, fie nu suntem dispusi sa renuntam la ele prea usor.

Gadgetul suprem venit direct din StarTrek!Compania coreeana MIU s-a gandit sa rezolve aceasta problema, lansand un dispozitiv multipotent parca venit direct din StarTrek. UDPC (Hybrid Dual Portable Computer) este gadget-ul suprem care stie sa le faca pe toate si, mai important decat orice, are un pret de pornire de aproximativ 500$.

UDPC dispune de un display principal touchscreen Samsung de 4 inci cu 800 x 480 pixeli. Acesta poate fi ridicat ca o clapeta si apoi glisat peste tastatura Qwerty pentru obtinerea unui design asemanator consolelor de jocuri.

Gadgetul suprem venit direct din StarTrek!Cand este inchis display-ul Samsung, UDPC poate fi folosit drept un telefon mobil ce are la baza Windows CE 5.0. Din cauza dimensiunilor mari de 163 x 67 x 24.5mm si a greutatii de 387 grame, UDPC poate pune probleme serioase in utilizare, insa acest aspect i se scuza repede tinand cont de dotarile impresionante.

Gadgetul suprem dispune de doua procesoare VIA ULV, unul la 500 Mhz si unul la 1.0 Ghz. Memoria RAM DDR2 poate avea maxim 4 GB, iar spatiul de stocare este asigurat de un HDD de 30/60 GB sau un solid state drive (SSD) de 4 GB.

Cand este utilizat ca si PC, UDPC are Windows XP, o tastatura full Qwerty, precum si porturi PS/2 pentru mouse/tastatura clasice. In mod automat se trece pe procesorul VIA de 1.0 Ghz.

Gadgetul suprem venit direct din StarTrek!De o parte si de alta a display-ului se gasesc doua speakere de 1 W fiecare, ideale pentru redarea sunetului in timp ce UDPC este utilizat ca player videoconsola de jocuri. Controlul in aceste moduri este asigurat de un mini joystick, patru butoane si un complex de taste navigationale.

Daca tot este un dispozitiv care le stie pe toate, HDPC poate sa realizeze si poze sau clipuri video, cu o camera de 3 sau 5 megapixeli.

Conectica lui HDPC include WiFi b/g, Bluetooth 2.0, USB 2.0 (functioneaza ca si host), PS/2, A/V in si A/V out. Pentru transferul diferitelor fisiere exista si sloturi pentru carduri miniSD si T-Flash.

Producatorul asigura o autonomie de 7 ore in mod High Power si 90 de ore in mod Low Power! MIU HDPC va fi lansat oficial in luna iulie, configuratia de baza urmand sa coste aproximativ 500 dolari.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Articole asemanatoare:

Comentariile sunt oprite.