Jordan Avenue and medical windows, San Francis...

Image by /\/\ichael Patric | {via Flickr}

In scurt timp voi face doua luni de cand sunt in Amman in Iordania.

‘De ce’, ‘pentru ce’, nu au importanta, dar experienta obtinuta in aceste doua luni da.

Aici m-a frapat ca nu am auzit vaietele si pesimismul de la noi din tara, ceea ce era de asteptat, avand alta cultura. Oamenii gandesc altfel, poate educatia si experienta diferita isi spun cuvantul.

Asta nu inseamna ca nu sunt probleme, sau traiul este usor. As spune ca din contra sunt multe motive ca oamenii sa se planga si sature de viata grea de aici. Dar poate oamenii s-au adaptat la modul de viata, si isi accepta soarta fara sa viseze la imbogatire peste noapte, sau cum sa faca sa dea un tun si apoi sa stea linistiti (sau nu).

Primul lucru care te loveste in moalele capului cand discuti cu un localnic este ca te avertizeaza sa nu ai incredere in arabi (implicit in el insusi, din moment ce si el e aceeasi natie).

De ce:

 • pentru ca vorbesc mult si fac putin
 • pentru ca le place sa se laude
 • pentru ca le place sa minta mult
 • pentru ca sunt neseriosi
 • pentru ca s-au saturat de ei insisi?
 • De fapt acestea sunt intalnite peste tot in lume mai mult sau mai putin. In timp observi ca unii sunt oameni de treaba, altii nu. Totusi ei te avertizeaza inainte, nu asa cum e la noi, si anume ca iti dai seama dupa ce te-a afectat intr-un fel sau altul un asa zis prieten.

  Despre autor

  Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

  Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

  Share Button

  Comentariile sunt oprite.