Rambo (2008)
Titlu Alternativ:
Rambo IV (2008)

Regia:
Sylvester Stallone

In rolurile principale:
Sylvester Stallone, Julie Benz

Gen:
Actiune, Drama, Thriller

Sinopsis:
In Thailanda, John Rambo se alatura unui grup de mercenari pentru a se aventura in vartejul razboiului din Burma, pentru a salva un grup de crestini muncitori voluntari care au fost rapiti de unitatea locala de infanterie nemiloasa.
Cinemagia:
De aproape 60 de ani, locuitorii din Burma, tarani, in majoritate fermieri, au luptat pentru supravietuire impotriva opresiunii militare burmane. Tortura, crima, viol, mutilare si executii in masa – toate au determinat un milion de oameni sa se refugieze in tabere si mai multe milioane sa se ascunda in paduri si in munti pentru a da o batalie zadarnica pentru supravietuire. Natiunile Unite au numit distrugerea sistematica a karenilor „un genocid lent, dar sigur”. Conflictul dintre luptatorii kareni si armata burmana este cunoscut in istorie ca un lung razboi civil.
Despre povestea lui „John Rambo”…
La 20 de ani dupa ultima pelicula din serie, „John Rambo” (SYLVESTER STALLONE) s-a retras in nordul Thailandei, unde lucreaza pe un vas de pe raul Salween. In apropierea Thailandei, la granita Burmei (Myanmar), conflictul burmani – kareni, cel mai lung razboi civil din lume, continua in cel de-al saizecilea an al sau. Dar Rambo, care duce o viata solitara in muntii din jungla, pescuind si prinzand serpi veninosi pentru a-i vinde, a renuntat de mult la lupta. El isi vede de viata sa solitara, chiar daca medicii, rebelii si refugiatii trec pe langa el, prin regiunea cuprinsa de razboi.
Toate acestea se schimba cand un grup de misionari cerceteaza „ghidul raului american”. Cand Sarah (JULIE BENZ) si Michael Bennett (PAUL SCHULZE) se apropie de Rambo, ei ii explica faptul ca, in urma cu un an, inaintand spre taberele de refugiati, fortele militare burmane au minat drumurile de acces, facandu-le prea periculoase pentru a fi parcurse. Il roaga sa-i calauzeasca pe raul Salween si sa-i lase acolo, pentru a putea furniza ajutoare medicale, mancare si Biblii karenilor persecutati. Dupa ce initial refuza sa traverseze Burma, Rambo accepta sa-i ia, lasandu-i pe Sarah, Michael si pe ceilalti voluntari la locul stabilit.
In mai putin de doua saptamani, pastorul Arthur Marsh (KEN HOWARD) il gaseste pe Rambo si-i spune ca misionarii nu s-au mai intors. El si-a ipotecat deja casa si a strans bani de la congregatia lui pentru a angaja un grup de mercenari (GRAHAM McTAVISH, MATTHEW MARSDEN, TIM KANG, REY GALLEGOS, JAKE LA BOTZ) pentru a-i aduce pe misionari inapoi. Rambo intreaba daca misionarii sunt in viata, iar Marsh spune ca au fost vazuti tinuti captivi in tabara militara burmana. Oricat s-ar impotrivi Rambo violentei si conflictelor, stie ca trebuie sa-i ajute si accepta sa duca mercenarii in zona afectata de razboi.
Ceea ce urmeaza este o coborare a iadului pe pamant.
Trivia:
James Brolin was attached to play the Col. Samuel Trautman role after Richard Crenna died, but the role was written out of the script.
Citate:
En-Joo: I like your sister, Diaz.
Diaz: She’s got a thing for retards.
Erori:
Factual errors: When the sniper shots two guards, they get thrown backwards three or four meters. This is against physics and not possible with any kind of light weapons such as pistols, rifles and even 12,7 mm anti aircraft.

Trailer:

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Comentariile sunt oprite.