Nokia N9 Ecrane - aplicatii, evenimente, task manager
Nokia N9 Demo Day a avut loc pe data de 15 Decembrie 2011 la Hotel Prahova Plazza – Blue Room în Ploieşti, după ce a avut loc la Bucureşti, Cluj, Braşov, Timişoara şi cu o zi înainte la Craiova.

Dacă ai ajuns la acest articol pentru că dorești să cumperi un smartphone Nokia N9 Negru de 16 GB (2.38999 Lei) sau un Nokia N9 de 64 Gb – Negru (2.76999 Lei), atunci o poți face de la eMAG.ro.

 

Nokia N9 Demo Day – Prezentare Eveniment

Fiind invitat nu aveam cum sa lipsesc de la acest eveniment, așa cum mi-am permis să o fac la NetCamp 2011.

Nokia N9 Demo Day a avut ca traineri din partea Nokia pe Iulian Olaru – Nokia Academy trainer și Bogdan Florea – Nokia Retail Suport Executive, iar din partea blogosferei prahovene pe – Bogdan Doicin, George Dinca, Dragoș Irimia, Bogdan Simion, Bogdan Cojocaru, Valentin Negoiță, Loloiu Cristian, Cătălin Cristache, Matei Daniel, Irinel Barbalata, Dragoș Șchiopu, Radu Andrei și normal Fillr (din care fac parte câțiva din cei prezentați, îi găsiți pe site :D).

După o scurtă prezentare a celor prezenți, adică cum își pierd timpul ei prin online și cu ce telefon de la Nokia au mai luat contact, s-a trecut la prezentarea Nokia N9.

Trebuie să menționez următoarele:

 • Nokia N9 nu este făcut la Jucu, dacă vă apare această întrebare prin sinapse;
 • că încă nu am trecut pe smartphone, nici măcar pe un telefon cu cameră, dar în antichitatea destinului meu telefoanele de la Nokia erau cele mai bune, rezistente, cu cel mai simplu meniu și la preț decent, cum erau renumitele Nokia 6110 cameleon;
 • în principiu un telefon este pentru a comunica şi trebuie ca bateria să ţină cât mai mult;
 • sunt adeptul simplităţii şi al bunului gust în design, iar Nokia N9 a reuşit să mă convingă că brandul Nokia va mai avea în continuare un cuvânt de spus pe această piaţă legat de inovaţii în domeniu.

De câţiva ani există trend-ul ca telefonul să înlocuiască camerele foto, chiar calculatorul sau laptopul, ceea ce foarte probabil în câţiva ani se va reuşi. Piaţa telefoanelor mobile este cea mai promiţătoare, urmând ca tot în câţiva ani să influenţeze complet și domeniile celelalte (Drupal 8 se pregătește de pe acum pentru această piață), iar în viziunea mea curând telefonul va înlocui aproape orice, fiind folosit chiar și pentru plăți, identificare (scanare amprentă), coduri de securitate, etc.

Nokia N9 – Prezentare SmartPhone – Simply Beautiful

Nokia N9, bazat pe MeeGo ca platformă de operare (Linux based), este din punctul meu de vedere așa cum aș dori să fie telefonul smartphone pe care l-aș deține.

Simplu, robust, poate fi folosit doar cu o singură mână lejer, este creat dintr-o singură bucată de policarbonat (care este folosit și pentru pucul de hockey), într-o îmbinare perfectă, cu ecran pe suprafața întreagă a telefonului, fără nici o tastă, pentru că nu este nevoie la navigare. Experimentezi astfel full touch, fără alte butoane, pe ecranul cu afișaj AMOLED luminos cu contrast puternic, din sticlă curbată și rezistentă, pentru alunecarea ușoară a degetului.

Caracteristici Nokia N9:

 • design inovator, cu ecran pe toată suprafaţa frontală a telefonului, din sticlă curbată, rezistentă la zgârieturi, protecție Gorilla Glas, afișaj AMOLED Clear Black de 3.9 inch, cu performanțe excelente în lumina soarelui, la fel și pentru unghiul de vizibilitate, optimizat pentru consumul bateriei
 • disponibil în trei culori: negru (Black), turcoaz (Cyan), purpuriu (Magenta) şi de curând alb strălucitor (White Glossy)
 • nu are nevoie de taste pentru întoarcere la o pagină anterioară sau ecran principal, totul se rezumă astfel doar la glisarea degetului pe ecran, interfață bazată pe SWIPE (prin gesturi) pentru a utiliza aplicațiile
 • telefon simplu și ușor de folosit, deschizi o aplicație, treci de la una deschisă la alta, cu actualizări în timp real totul doar pe  trei ecrane:
  • mijloc – aplicaţii (funcții, scurtături, etc.)
  • al doilea ecran – evenimente (apeluri, email, apoi în ordine cronologică – social media – facebook, twitter, forsquare, skype ); toate acestea şi alte aplicații de care ai nevoie sunt preinstalate, la fel şi jocuri precum Angry Birds Magic
  • al treilea ecran – aplicații deschise – task manager; multitasking real, care duce lejer 20+ de aplicații deschise,
 • închizi aplicaţiile cu un simplu swipe de sus în jos, altfel le trimite in task manager şi te duce la ecran de start, poţi afişa 9 sau 4 aplicaţii care rulează în background, poţi schimba tastatura printr-un simplu swipe, de asemenea poți utiliza swipe la orice – muzică, email, rețele sociale etc. (Nokia N9 – Totul la un swipe)
 • bară de acces rapid – acces la aplicaţiile de bază (funcționează din orice aplicație); aplicațiile pot fi personalizate în Nokia Store, unde sunt peste 200 aplicații românești, printre care și Fillr Winter Edition
 • cameră foto de 8MP, cu lentile Carl Zeiss, obiectiv cu unghi larg; filmare 720p
 • Nokia N9 – primul telefon de la Nokia cu MicroSim
 • hărți și navigație offline gratuite – hărţile sunt preinstalate, astfel le poţi utiliza imediat, ajungând imediat unde doreşti, cu ajutorul funcţiei de navigaţie auto sau pietonală, cu indicaţii prin voce la fiecare pas; poţi găsi imediat cele mai interesante puncte din peste 80 oraşe din toată lumea
 • funcţionează în două moduri – portret şi landscape – uşor de manevrat cu o singură mână, rotaţia între meniuri şi aplicaţii fiind continuă
 • suport HTML5, pentru a te putea bucura la maxim de noile tehnologii de pe Internet, cu scor bun pe html5test.com
 • tehnologie de conectare NFC (Near field communication), poți transfera automat poze și date apropiind telefoanele, face plăți etc.
 • poate fi utilizat în modul power-saving moderat timp de două zile, dar pentru utilizare serioasă – GPS, Wi-Fi, etc. – încărcat o dată pe zi

S-au prezentat și alte gadgeturi care folosesc tehnologia NFC, care pot fi folosite pentru Nokia N9, cum au fost:

Nokia N9 Demo Day – Concluzii

Vreau să punctez că prezentarea lui Iulian a fost simplă și la obiect și a punctat câteva aspecte de care ne lovim mereu în folosirea telefoanelor smarphone, printre care și faptul că majoritatea folosim telefonul și în loc de ceas, iar Nokia N9 a rezolvat această problemă, având vizibilitate pentru ceas și alte notificări vizibile oricând.

Prima „problemă” pentru mine a fost cu faptul că trebuie să faci swipe exact de la margine, pentru a funcționa, dar aceasta ține de obișnuință, și este mult mai targetată astfel acțiunea. A doua „problemă” este cu schimbarea bateriei, care se face mai greu, și nu poți s-o faci rapid. A treia „problemă” este că Nokia N9 este primul și ultimul smartphone care rulează și va rula MeeGo OS, deși spun că vor asigura în continuare suport pentru acesta.

Nokia N9 pentru moment este în opțiunea mea un smartphone pe care mi l-aș fi dorit dacă Moș Crăciun sau Moș Nicolae (deși amândoi sunt în criză de ceva ani :D) ar fi venit pe la mine în vizită, dar asta nu pentru preț, ci pentru că este exact la mărimea și design-ul potrivit, fiind simplu şi frumos, cu aplicaţiile şi funcţiile necesare preinstalate, uşor de folosit – gândit pentru utilizator.

Concluzie – Nokia N9 – simply beautiful!

Specificații Nokia N9

Un review care mi-a plăcut: Nokia N9 – spectaculos în unicitatea lui.

 

Nokia N9 Design Story

Nokia N9 Seconds

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Fără Răspunsuri la “Nokia N9 Demo Day la Ploiești”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Am mers la Nokia N9 Demo Day Ploiești | ctl prezintă: cetele.info, mind blowing blog - [...] telefonul în sine, am cunoscut în sfârșit bloggerii/programatorii ploieșteni respectiv pe Răzvan Mihalcea, Bogdan Cojocaru, Bogdan Doicin, Dragoș Irimia, George Dinca, Bogdan Simion, Vali [...]