Ian Broom - Co-Founder Launch48

Ian Broom

Personal dintre toti vorbitorii mi-a placut de Ian Broom, nu pentru ca a avut o prezentare fancy-trendy, ci pentru simplitatea cu care a vorbit, pe intelesul tuturor. Poate si mesajul afisat : “Get Inspired!” a marcat de fapt esenta acestui eveniment, anume ca tot ceea ce se intampla te poate inspira pentru o idee si un proiect original, pe care nimeni poate nu a mai avut-o inainte, sau nu a pus-o in aplicare. Pentru ca scopul educatiei antreprenoriale la aceasta intalnire a fost sa nu lasi pe maine ce poti face azi, sa nu tragi de timp prea mult pentru ca poti pierde energia si entuziasmul pe parcursul unui proiect daca exista prea multi “daca”, sau chiar oportunitatea de a crea ceva unic si inovator intr-un domeniu. Nu o sa spun ca Ian Broom a zis si a dat exemplu etc, ci doar o sa incerc sa fac un sumar din discursul lui, pe care nu am cum sa il reproduc.

Ian Broom a creat primul site la varsta de 15 ani, prima companie la 17 ani, detine Weboo, fiind Co-Fondator al Launch48 in UK.

Ce este de fapt Launch48?

Scopul Launch48 este de a crea si a lansa o afacere web in 48 de ore!

 • Launch48 Weekend este despre crearea unei afaceri web cu un grup de oameni din medii si competente diferite. Launch48 Weekend este diferit de alte evenimente antreprenoriale, deoarece:
 1. Are un numar mare de mentori care lucreaza cu grupurile, pentru a dezvolta afacerea lor web
 2. Fiecare echipa are aproximativ 15 persoane care lucreaza la fiecare idee acoperind o gama larga de domenii
 3. Participantii se intalnesc, invata, si lucreaza cu mai multe persoane pe toata durata evenimentului
 4. Toate aspectele unei afaceri sunt acoperite, inclusiv planificarea, marketing-ul, PR-ul, branding-ul, design-ul, finantarea si dezvoltarea

In afara de toate acestea este o modalitate buna de a incepe o afacere daca un investitor te tot bate la cap sa pornesti o afacere.

Launch48 a lansat peste 800 de antreprenori si 35 de startup-uri.

 • Launch48 Showcase este un eveniment nou proiectat pentru a evidentia talentul in startup-uri. Aici se fac prezentari si demonstratii de produse, se intalnesc la un loc clienti, furnizori, parteneri si investitori.

StartUp = o alta faza timpurie de dezvoltare a unei companii care urmeaza fazei de seed. Un startup este o companie care este pe piata de putina vreme, are un business plan (si eventual un prototip) dar inca nu a inceput comercializarea produsului.

 • Launch48 Launchpad este un program de incubare a startup-urilor conceput pentru a stimula talentul si expune afacerile participante la ecosistemul Launch48.

Un exemplu de afacere de succes de la noi care s-a lansat printr-un astfel de eveniment (SeedCamp) si care acum un an a obtinut o finantare de peste 1 milion euro este UberVU.

Sunny Trail: statistici pentru vanzari (permite fondatorilor de startup sa cunoasca starea afacerii lor in timp real).

Exemple de afaceri de succes bazate pe:

Cum poti sa ai o afacere de succes in 6 pasi:

 1. Defineste piata ta
 2. Faceti propriile studii (faceti un demo si cereti detaliile cartii de credit in avans – daca “musca” alias prinde, vei sti daca va avea succes)
 3. Confirma caracteristicile tale (creaza o lista scurta de caracteristici si valideaza-le cu potentialii clienti)
 4. Construieste-ti produsul (MVP – Minimum Value Viable Product – lanseaza produsul cu caracteristici putine care l-ar putea vinde; foloseste Amazon Cloud, titanium appccelerator pentru mobile; foloseste open source)
 5. Lanseaza cu interes (liste de e-mailuri oferind inscriere pentru a fi anuntati cand se lanseaza produsul, referal – sesizeaza prietenilor tai produsul si iti oferim primele 3 luni gratuit, produs in continua dezvoltare)
 6. Repeta si extinde (planifica in avans)

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

2 Răspunsuri la “NetCamp 2010: Tendinte in lumea digitala – Ian Broom”

 1. MVP – Minimim Viable Product