Social Media Google Services Example

Am vorbit in articolul trecut de puterea pe care ne-o ofera Social Media de a fi mereu in contact pe mai multe retele  sociale si de microblogging.

Acest lucru conduce la multiplicarea individuala a activitatii pe retele de socializare, modul de expunere fiind mereu in schimbare.

Daca nu folosim roboti pentru a expune activitatea si ideile, unele idei vor fi gasite pe anumite retele, altele pe celelalte, pentru ca activitatea pe fiecare retea va fi diferita. In plus fiecare expunere va fi afisata in alt mod pe fiecare retea. Este la fel cum ai un blog cu acelasi continut, dar afisat diferit de fiecare tema, numai ca astfel vei fi penalizat de Google.

Pentru mine a fi pe mai multe retele sociale este ca mitul sau capacitatea PSI in care o persoana sau entitate poate sa fie in mai multe locuri simultan (omniprezenta), doar ca este intr-o retea virtuala. Este o viata paralela cu viata reala, dar care poate influenta cursul vietii fiecaruia in timp real.

Astfel, pe Twitter expun mai mult ce intalnesc prin zapping-ul zilnic pe principalele retele de bookmarking, de pe blogurile sau site-urile care imi plac, sau care sunt pe nisele care ma intereseaza. Pe Plurk pot intretine conversatii in timp real pe un anumit subiect, fiind in contact mai strans cu cine ti-a trezit interesul pe un anumit domeniu. In trecut Twitter nu avea expunere a videoclipurilor, pozelor si orice tinea de partea media (inca nu are), dar in timp lucrurile au evoluat, au aparut aplicatii si site-uri care prin API preiau linkurile si le afiseaza astfel incat nu mai este nevoie sa pierzi timp navigand spre a viziona cele expuse.

Retelele de microblogging vor modifica in viitor modul de a gandi si reda un subiect sau o idee, pentru ca in Twitter trebuie ca un mesaj sa fie redat in doar 140 caractere. Probabil ca si blogurile vor arata altfel in cativa ani, interconectarea cu activitatile pe diferitele retele fiind pe zi ce trece mai evidenta. Astfel microblogging-ul avand o putere de expunere mai mare  a creativitatii, obliga prin regulile specifice la un mod de exprimare mai concis si condensat.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Comentariile sunt oprite.