Raavi On Twitter
Raavi On Plurk
Raavi On Pownce
Raavi On Identi.ca

Am dat in urma cu cateva posturi o aplicatie pentru Twitter, si atunci v-am spus ca o sa descriu mai in amanunt intr-un post viitor… Iata ca postul acela a sosit, si acum va spun si de ce am promovat intai clientul Twitter pe desktop, si nu aplicatia in sine, pentru care era facut… Cand m-am inscris prima oara pe Twitter mi-a venit foarte greu sa urmaresc postarile pe Twitter, mesajele Reply sau mesajele Direct, iar in acest fel nu ai cum sa iti faci prieteni noi rapid, si sa fii activ in comunitate. Cand am gasit Twhirl, bineinteles tot prin cineva din comunitate, a fost ca o mana cereasca, si imediat am putut sa urmaresc mai usor, tot ce se posta, mai ales ca se marise si cercul prietenilor.

Intre timp am mai descoperit inca alte 3-4 platforme la fel de interesante ca Twitter. Multi se vor intreba de ce tot alerg dupa alte platforme, daca deja deabia fac fata la cea pe care sunt, mai ales ca am si o multime de prieteni. Raspunsul este simplu: pentru ca multi de pe Twitter, deja se indreapta si spre alte platforme, Twitter fiind de multe ori in repaus… Nimeni nu renunta la Twitter, doar testeaza si alte platforme. Eu incerc si alte platforme pentru ca am vazut ca pe langa cei care-i cunosc deja, gasesc prieteni care nu se regasesc si pe Twitter… Twitter este mai serios, nu prea poti comunica de la suflet la suflet, in timp ce Plurk a prins pe foarte multi in joc, si nu e vorba de punctele Karma, ci de interactivitatea dintre useri, plus ca pe Plurk sunt mai deschisi fata de postarea de articole. Daca deschizi un subiect sau spui despre o aplicatie, sau doar vrei sa vezi la un poll rezulatate imediate, automat ti se cere (nu mereu) un link spre articol de catre prietenii care te urmaresc. Pe Plurk poti comunica mult mai deschis cu bloggeri pe nisa ta, discutiile ajungand si la peste 600 postari la un subiect interesant, ceea ce nu am observat pe Twitter. Poate ca ajuta mult faptul ca discutiile se poarta chiar in fereastra postarii pe care o faci. De curand m-am inscris si la Identi.ca si Pownce, unde sper sa ne regasim cu totii.

O sa iau platformele pe rand sa le descriu asa cum spun creatorii lor, si in timp voi adauga plusuri si minusuri in utlilizarea lor, observate de mine sau de alti fanatici mai inraiti ca mine.

Platforme Microblogging folosite de mine, chiar in ordinea inscrierii: Twitter, Plurk, Pownce, Identi.ca

Conturi personale:

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Fără Răspunsuri la “Microblogging – MiniBlog cu stiri pe scurt – Partea I”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Testare Social Media si SEO | Social Media | Raavi | Microblogging - [...] Microblogging | MiniBlog cu stiri pe scurt - Partea I [...]