Iron Man movie poster

Iron Man (2008)

Titlu Alternativ:
Iron Man – Omul de Otel (2008)

Regia:
Jon Favreau

In rolurile principale:
Robert Downey Jr., Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow

Gen:
Actiune | Aventuri | Drama | SF | Thriller

Sinopsis:
Cand industriasul prosper Tony Stark este fortat sa construiasca un costum blindat dupa un incident in care era sa isi piarda viata, el decide in final sa foloseasca tehnologia sa pentru a lupta impotriva raului.
Cinemagia:

Paramount Pictures si Marvel Entertainment prezinta o nemaipomenita aventura „Iron Man”, povestea unui industrias milionar si inventator genial, Tony Stark (ROBERT DOWNEY Jr.).

În calitate de CEO al Stark Industries, cel mai mare furnizor de arme al Guvernului Statelor Unite, Tony a dobandit un statut de celebritate, protejand interesele americane pe tot cuprinsul globului, de cateva zeci de ani.

Stilul de viata lejer al lui Tony ramane doar o amintire frumoasa atunci cand convoiul sau este atacat iar el este luat ostatic de un grup de insurgenti, dupa un test de arme la care asistase. Ranit de un srapnel, chiar aproape de inima deja slabita, Tony trebuie sa construiasca o arma devastatoare pentru Raza (FARAN TAHIR), misteriosul lider al insurgentilor. Ignorand cererea rapitorilor, Tony îsi foloseste puterea mintii si ingeniozitatea pentru a-si construi o armura speciala, care îi va îngadui sa supravietuiasca si îl ajuta sa scape din captivitate.

La întoarcerea în America, Tony trebuie sa faca pace cu trecutul sau si sa directioneze Stark Industries pe un drum nou. În pofida rezistentei lui Obadiah Shane (JEFF BRIDGES), mana sa dreapta si directorul Stark Industries, care a preluat controlul absolut al companiei în timpul absentei sale, Tony munceste zile si nopti în atelier pentru a-si construi un costum special, un costum – armura care îi va da puteri supraomenesti pe langa protectie fizica.

Cu ajutorul asistentei sale, Pepper Pots (GWYNETH PALTROW), si a unui militar în care are deplina încredere, Rhodey (TERRENCE HOWARD), Tony descopera un complot perfid, cu implicatii la nivel global. Îmbracandu-si puternica armura rosu-aurie, Tony promite solemn sa apere lumea de nedreptati sub noul sau alter-ego, Iron Man.

Erori:
Continuity: Pepper places the pocket square in Tony’s jacket pocket just before he goes out to speak to the Press, but it is missing as he walks to the podium.
Citate:
[dupa ce testeaza capacitatile costumului]
Tony Stark: Mda. Pot sa zbor.

Trailer:

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Comentariile sunt oprite.