Zen+SocialMedia=ZenMediaSocial Media m-a facut mai social, doar online.
Analizandu-mi intelectul si modul cum privesc societatea si relatiile cu oamenii, mi-am dat seama ca activitatea pe Social Media m-a facut sa fiu mai deschis in comunicarea cu ceilalti, cel putin online.

De felul meu sunt un tip foarte inchis, si ma situez undeva intre geek si one man show (mai ales dupa cateva pahare tamaduitoare pentru suflet 😀 ). Asta pentru ca sunt foarte introvertit. Experienta personala in domeniul mistic si religios de la varsta frageda, considerat tabu sau o fantezie de multi dintre semenii mei, pentru mine in timp a devenit core-ul existentei mele. Sunt lucruri pe care nu le-am destainuit decat celor mai buni prieteni, asa cum poate multi dintre voi ati facut la fel, pentru ca numai unui prieten adevarat ii poti spune lucruri pentru care altfel ai fi considerat nebun, sau cel mult de ochii lumii visator.

Capacitatea de a analiza atat interiorul cat si exteriorul a ceea ce ma inconjoara, m-au facut sa nu doresc sa aprofundez ce simt ca se situeaza la limitele inimaginabilului sau imposibilului, ci sa imi doresc sa fiu un om normal cu tendinte sociale, nu spre recluziune.

Tehnologia si creatia fidela a oamenilor si anume, calculatoarele si inteligenta artificiala, m-au atras de cand am avut cei din generatia noastra acces la informatie.

Astfel cand am avut primul contact cu termenul Social Media, a fost ca o revelatie, ca o regasire a interiorului meu in mediul online. Am trait si experimentat momente si teorii puse in practica pe retele sociale diferite pe care activez, care au gasit ecou in interior cu mult timp inainte.

Astfel am reusit sa comunic mai mult si sa regasesc concepte si oameni mult mai multi in online pe aceeasi lungime de unda.

Pentru mine, Social Media este ca o evolutie nevazuta a oamenilor spre ceea ce trebuie sa fie si sa oglindeasca societatea umana. Si anume ca toti suntem prieteni prin esenta noastra, toti suntem buni prin sufletul nostru, doar gandirea ne omoara. Raul major este provocat de uitarea asa-zisei singuratati, a individualitatii si unicitatii noastre a fiecaruia, pentru ca tocmai asta ne leaga, ceea ce ne daruieste unicitatea.

In viitor, probabil Social Media va deveni Zen Media, o evolutie a mediului online care va aduce liniste pentru suflet, si nu concurenta acerba si interese materiale, spre ceea ce tinde acum. Un prim pas care se petrece la ora actuala este deschiderea “granitelor individuale” spre accesul a cat mai multi viitori prieteni, deoarece oamenii au inceput sa aiba mai multa incredere unii fata de ceilalti, spre diferenta de trecut cand accesul era doar pentru cunoscuti personal.

P.S.: Acest articol este scris pe un carnetel acum vreun an cand eram zilnic pe drum spre Bucuresti. Ultima fraza este update actual.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Comentariile sunt oprite.