LONDON - APRIL 16: Vehicles used by James Bon...

Image by Getty Images via Daylife

Gadgeturi noi si inedite apar periodic pentru domenii de activitate si necesitati diferite, minti luminate lucrand continuu pentru a imbunatati, ajuta creativitatea si munca noastra sau pentru distractia din timpul liber.

Printre acestea se regasesc multe care sunt inutile sau traznite, iar mai nou au aparut si cele ecologice. Gadgeturile au inceput sa faca parte din viata noastra asa cum aerul este necesar, si in viitor se preconizeaza si mai multa interconectivitate intre existenta noastra si tehnologie.

Toti ne dorim tehnologia din filmele cu James Bond, indiferent de pret, important este sa faca aproape tot ce imaginatia noastra isi doreste. De fapt seria 007 este creata tocmai pentru a arata gadgeturile viitorului si pentru a da idei in ce mod ar putea fi utilizate. Desigur pana ajung in mainile noastre sunt folosite de agentiile secrete din toata lumea.

Dar multe din tehnologii sunt disponibile in prezent printr-o conexiune de internet si o carte de credit:

 • camere digitale in miniatura – aproape toate telefoanele mobile detin o camera si in scurt timp probabil vor avea si proiector
 • localizare GPS – multe dintre telefoanele inteligente cu chip GPS incorporat, ofera suport pentru softul gratuit Google Latitude, care permite urmarirea locatiei telefonului pe Google Maps. Jack Bauer ar fi mandru.
 • imagini prin satelit – instrumente gratuite, cum ar fi Google Maps si Earth si Microsoft Virtual Earth au capturat fotografii de inalta rezolutie prin satelit, care sunt disponibile oricui. Cine nu a verificat inca fotografiile facute casei lor din spaţiu, mai are timp s-o faca.
 • chip-uri computerizate implantabile
 • masini care parcheaza singure
 • ochelari pentru vizibilitate nocturna
 • ceas tip telefon
 • roboti controlati prin telecomanda
 • navigatie GPS
 • … alte informatii detaliate la Spy tech: James Bond’s gadgets can now be yours

Cred ca in viitor, datorita nanotehnologiei, vor fi realizate gadgeturi in miniatura care vor depasi cu mult imaginatia noastra actuala. De fapt este aproape imposibil sa stim ce va aduce nanostiinta in lume avand in vedere ca aceasta este o stiinta relativ recenta.

Speram intr-un viitor mai bun pe care stiinta il poate face sa devina realitate, dar pe care il pot altera oamenii puternici care doresc sa detina controlul lumii si carora nu le pasa de natura sau de societate in general.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Articole asemanatoare:

Comentariile sunt oprite.