Addon-uri care încetinesc Firefox

Addon-uri care încetinesc performanţa Firefox

Mă întrebam la un moment dat cum de merge Firefox ca un catâr la mine, când alţii îl laudă ca fiind unul dintre cele mai rapide şi performante browsere.

Iar acum am aflat de ce, pentru că developerii care se ocupa de addon-uri nu le optimizează, sau uită de ele. Astfel Firefox în lupta sa pentru performanţă face publică lista cu addon-urile care-l  încetinesc, iar peste două săptamâni va introduce avertismente de performanţă slabă în galeriile de addon-uri. Astfel eforturile lor nu se îndreaptă doar spre a arăta cu degetul, dar îi şi ajută pe developeri, arătându-le ponturi cum poţi să îmbunătăţeşti performanţa addon-urilor. Cât de curând vor avea posibilitatea de a le testa performanţa la cerere, testându-le înainte de a le face publice.

Mai spun că addon-urile încetinesc pornirea Firefox cu 10%, ceea ce înseamnă în cazul meu care folosesc vreo 20, că dublează timpul de pornire. Poate că având totuşi un laptop performant nu prea observ, dar cei cu calculatoare sau laptopuri “oldies”, smartphone-uri, pot fi diferenţe între 5 şi 10 secunde. Au înţeles că performanţa imensă obţinută poate prin Firefox 4, adăugarea de addon-uri de la terţi pot distruge îmbunătăţirile percepute de utilizatori.

Mă uitam că Firebug este pe locul doi în acest top al performanţei… oh shit… şi este cel mai folosit de mine alături de Web Developer

Cu alte cuvinte Mozilla ne spune că versiunile viitoare Firefox vor bloca instalarea de addon-uri (precum toolbar = bara de instrumente) de software de la terţi. Addon-urile si toolbar-urile publicate in acest fel vor cere aprobare explicită când deschizi Firefox.

Ori poţi folosi Google Chrome, dacă tot te enervează Firefox, dar până atunci rămâi tot la prima iubire…

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Articole asemanatoare:

3 Răspunsuri la “Firefox publică addon-urile care-i afectează performanţa”

  1. Andreea C. spune:

    Offtopic: Fie ca Sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa-ti aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire si speranta. Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si numai realizari! Paste fericit!

  2. 22 de addon-uri folosesc şi eu acum şi trebuie să remarc că se cunoaşte o îmbunătăţire de la trecerea la FF 4. Şi dacă la Firebug renunţ fără probleme FastestFox şi XMarks îmi sunt indispensabile.

    • Eu nu am cum să renunţ la Firebug, şi chiar este o mare îmbunătăţire la performanţă la FF4, XMarks cred că nu l-am încercat încă… dar mai e timp 😀