Drupal - Joomla - WordPress - Newbie - Noob

Drupal - Joomla - WordPress

Pe Twitter am dat peste cel mai realist articol legat de care dintre CMS-uri (Content Management System = Sistem de Administrare de Conținut) precum Drupal, Joomla și WordPress, este mai bun și ce avantaje sau dezavantaje prezintă fiecare – Site builder shootout: Drupal vs. Joomla vs. WordPress.

Despre Drupal ca valoare am dezbătut mai mult în acest articol – De la WordPress la Drupal – iar despre pasiunea mea pentru acest framework–CMS în acest articol – I Love Drupal – dar despre celelalte CMS-uri nu am spus nimic mai mult decât că le folosesc pentru proiecte mediocre sau de prezentare. Deși articolul este în engleză, am făcut referire totuși la el, pentru că tind să cred că în prezent majoritatea celor până în 30 de ani cel puțin „parlesc” engleza, iar dacă nu știți „hell MoFo” există Google Traducere. Acum câțiva ani când Haotik se plângea de faptul că engleza „niet” sau aproape „ioc” știe el, deși nici româna nu cred că știe prea bine, poate programare mai mult decât toate 😀 … traducerea făcută de Google era mult prea slabă, sau deloc, acum traducerile sunt aproape corecte.

Concluzia finală a fost în acel articol că toate CMS-urile sunt foarte bune, dar fiecare are avantajele sale. Ca recomandare a fost ca un începător să folosească WordPress, pentru că are suport, teme și pluginuri, și poate fi adaptat foarte ușor într-un site mai complex. Joomla este recomandat pentru site-uri un pic mai complexe, și sunt administrate de cineva cu ceva experiențe tehnice, iar ca suport are destule pluginuri, este ușor de învățat și destule teme ca designul să fie cea mai mică preocupare. Dar când doriți un site mai complex, atunci Drupal este alegerea finală, pentru că deși este mai greu de învățat, este mult mai flexibil pentru a dezvolta site-uri foarte complexe utilizate pentru medii de afaceri diverse.

Ca notă finală pentru acest articol dacă aveți nevoie de cineva care să vă preia durerile de cap pentru oricare dintre aceste sisteme – Drupal, WordPress, Joomla – vă pot oferi ajutor ca freelancer pentru site-uri oricât de complicate ați avea nevoie.

BTW: alte articole care vă pot completa ideea despre fiecare dintre aceste CMS-uri:

Prezentări pentru fiecare CMS (WordPressJoomlaDrupal)… realizate de Brian Proffitt:

via

 

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Articole asemanatoare:

Comentariile sunt oprite.