The Big Google Dupe

Duplicate Content

Este ora 01:25… cam tarziu, dar asta e ora la care apuc de obicei sa fac ceva, pentru ca asa mi s-a obisnuit de ceva timp organismul, datorita si programului de noapte la care am fost obligat sa fiu activ aproape un an de zile. Am mai avut acum doi ani de zile acelasi program, dar atunci nu a reusit sa imi schimbe modul de viata. Pentru unii este tarziu, dar pentru mine este exact ora de liniste, ora dupa “servici” cum spun cei care lucreaza la un program de 8 ore.

Astfel dupa ce am dat o raita prin oras la diverse intalniri, si dupa inca o perioada de sedinte cu “seful” meu (de fapt prietenul meu, dar pentru ca mi-a dat in grija un proiect foarte mare, asa imi place sa-l numesc), care s-a dus undeva aproape de 12 noaptea, deabia atunci am rasfoit printre eminentele blogosPHferei prahovene, in care pentru mine doar cativa se fac auziti, chiar daca altii ar zice ca ei au mai multa importanta si mai mult trafic decat acestia. Astfel am aflat ca ma incadrez tocmai in aceasta tagma de bloggeri, si poate chiar o sa fiu pe spatele listei de blogmeet, chiar daca spuneam aici ca nu sunt blogger, din motive pertinente totusi. Mda… si trebuie s-o spun pentru ca asa cum Waven are dreptate cand spune ca trebuie sa scriem cu diacritice pe bloguri si corect din punct de vedere gramatical, la fel mesaj pentru Haotik: daca doresti sa fii vazut de companii mari pentru articole, scrie naibii odata corect, sau macar incearca s-o faci… Pentru ca am citit cateva articole la care te-ai chinuit si crede-ma ca fac diferenta fata de alte 100 articole in care ti-ai batut joc de limba romana. Stiu ca nu sunt in masura sa iti spun eu asta, dar poate tot spunand, nu doar in particular, te inveti minte. Poate de aceea nici nu scriu asa mult, ocupandu-mi mai mult timp sa verific articolul decat scrierea lui.

Imi spun parerea si despre cat de mult ar trebui sa scriem pe bloguri, iar ca indiciu va spun doar atat: Seth Godin. Omul este un geniu, scrie des si zilnic, dar scrie articole scurte, dar mai ales scrie despre lucruri din care efectiv ai ce invata, nu doar pentru marketing, dar si pentru viata ta. Asta numesc eu arta de a scrie articole: scurt, des si relevant. Twitter a inceput sa ne educe in acest sens, iar Facebook a dat un noua directie in blogging, pe zi ce trece aparand tot mai multi oameni care scriu foarte bine pe partea de Social Media, cel putin mai bine decat mine.

Nu sunt de acord ca avand un blog pe care scrii rar nu are importanta, fiind ca o carte de vizita prin care cineva te poate gasi fie ca doresti sau nu. Intr-adevar trebuie sa fi scris macar cateva articole unice, care sa reflecte cat de cat personalitatea ta. Depinde ce urmaresti prin acel blog, daca doresti sa castigi bani de pe urma lui, sau doresti doar un spatiu al tau unde sa iti depui prostiile gandurile. Unii isi descopera pasiunea de a scrie chiar la varsta inaintata, si au mult mai mult de spus decat altii care se considera bloggeri. Poate ar trebui o linie trasa intre scriitori si bloggeri. Sau poate ar trebui sa ne gandim ca in final toti suntem oameni si sa respectam acest lucru fie ca ne place sau nu.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

3 Răspunsuri la “Blogging sau arta de a nu face nimic”

  1. Bine spus fratemiu….ai pretentii sa fi bagat in seama? Fa ceva sa rasune peste tot…si lumea te va lua in vedere. Vrei sa fi in vizorul lor pentru campanii? Demonstreaza ca blogul tau are potential.

    Oricum….majoritatea celor care fac campanii pe bloguri au in vizor doar blogurile care creaza feedback de la cititori. Degeaba ai 2mii de unici pe zi, daca la fiecare articol pe care il scrii nu ai mai mult de 2-3 comentarii.
    Campaniile pe bloguri se fac pentru un singur lucru si anume feedback despre produsul/brandul promovat.

  2. Poţi vineri? Cere şi ţi se va da 🙂