Twitter Homepage Screenshot

@Twitter ( http://twitter.com )

Problema principală cand ești activ pe canalele Social Media este că vei fi prea informat și intoxicat de informațiile, aplicațiile și articolele legate de aceste trend.

Astfel la un moment dat mulți nu mai scriu articole și nu doresc să mai răspândească informații și ponturi legate de anumite nișe pentru că există deja numeroase alte articole bune scrise de bloggeri sau „evangeliști” pe partea de Social Media renumiți.

Dar adevărul este că majoritatea, mai ales cei veniți și interesați de curând pe partea de socializare din diverse motive (unii din pasiune, alții pentru a găsi prieteni noi apropiați de pasiunile lor, și nu în ultimul rând cei care lucrează în domeniu pentru branduri mai mici sau mai mari), caută informații în timp real, astfel anumite aplicații care ar ajuta munca sau ar înlesni posibilitățile de informare și conexiunile pe care le pot face în Social Media, trec neobservate pentru că nu sunt tot timpul de actualitate.

Dacă în trecut devenise aproape o obsesie să urmărești puțini, dar să fii urmărit de cât mai mulți, în prezent s-au mai echilibrat alternativele, pentru că au apărut listele de prieteni, de pasiuni, sau localizare a anumitor persoane. De aceea există numeroase aplicații care oferă suport pentru Twitter și FaceBook pentru anumite nevoi sociale sau informaționale și care nu sunt integrate încă în funcționalitatea site-ului sau pentru o administrare mai bună.

Pentru că mi s-a întâmplat să primesc câteva întrebări pe care le-aș fi considerat de începători în Social Media la câteva întâlniri cu blogosfera prahoveană, deși persoanele respective au activitate îndelungată pe canalele Social Media, respectiv Twitter pentru că despre asta discut în acest articol, voi face publice câteva din aplicațiile pe care le folosesc pentru a-mi administra conturile personale.

TwitterFeed

TwitterFeed Screenshot

TwitterFeed.com

TwitterFeed – este o aplicație pentru a posta pe Twitter feed-rile blogului sau site-urilor pe care le dețineți sau pe care le-ați dori să le afișați în timeline-ul contului vostru de pe Twitter și FaceBook. Acum câțiva ani foloseam în teste alte câteva aplicații, dar în final acesta a rămas lider prin faptul că răspunde foarte bine necesităților mele, nu dă erori, și poate fi folosit pentru mai multe conturi, iar limitările sunt minime. Pentru explicații despre cum se folosește sau ce oferă puteți folosi instrucțiunile și informațiile de utilizare a TwitterFeed.

TweetDeck

TweetDeck Screenshot

TweetDeck.com

TweetDeck – este o aplicație tip browser în timp real care administrează conturile personale de pe rețele sociale: Twitter, Facebook, MySpace, LinkedIn, Foursquare, Google Buzz și multe altele. Deși prin 2008 foloseam Twhirl, la scurt timp am trecut pe TweetDeck pentru că oferea suport pentru mai multe canale Social Media și era mai util, iar recent a fost achiziționat de Twitter, ceea ce îl face instrumentul principal în administrarea contului de pe Twitter, iar în viitor cine știe ce surprize mai pot apărea. Instrucțiunile privind utilizarea TweetDeck sunt disponibile pentru desktop, iPhone, iPad, Android și Chrome.

 • Actualizare Twitter, Facebook, MySpace, LinkedIn, Google Buzz şi Foursquare
 • Profitaţi de o creştere a ratei de Twitter API
 • Retweet stil Twitter – sau stilul propriu
 • Ora de check-in pentru Foursquare direct din client
 • Administreaza conversaţiile cu @replies şi mesaje directe
 • LinkedIn integrat pentru contactele profesionale
 • Tineți contactul cu MySpace
 • Vezi clipuri de pe YouTube în cadrul TweetDeck, şi poți înregistra şi distribui clipuri video prin TwitVid
 • Gestionaţi ușor mai multe conturi de Twitter
 • Localizaţi prietenii
 • Utilizaţi caracteristica noastră de programare a check-in sau de a trimite un tweet în viitor
 • Vezi ce este de actualitate cu Twitter Trends şi TwitScoop
 • Organizarea şi actualizarea Facebook cu TweetDeck
 • Urmăriţi topicuri în timp real, cu căutările salvate, editabil din cadrul coloanei
 • Adăugaţi, creaţi şi gestionaţi liste Twitter
 • Utilizaţi Filtru Global pentru a elimina tweet-uri inutile din cont, serviciu sau hashtag
 • Previzualizare URL-uri scurte prin TweetDeck
 • Vezi ușor cine te urmărește
 • Utilizaţi contul de TweetDeck pentru a adăuga toate conturile de reţele sociale într-un singur pas
 • Adaugă reţele care utilizează Twitter API compatibil, cum ar fi WordPress şi Tumblr
 • Păstraţi TweetDeck în condiţii de siguranţă cu sincronizare și back-up
 • Evitaţi Twitter spam cu butonul TweetDeck pentru spam
 • Vizualizați și distribuiți fotografii cu suport pentru Flickr, Twitgoo şi mobypicture
 • Utilizaţi shortcut-uri de la tastatură pentru a trimite rapid mesaje
 • alerte interactive şi informative
 • … și o grămadă de alte caracteristici

ManageFlitter

ManageFlitter Screenshot

ManageFlitter.com

ManageFlittereste o aplicație pentru a putea da „unfollow” la cei care au dat „follow” la contul tău, dar apoi au fugit imediat cum ai răspuns la fel, sau la conturile inactive, și pentru a administra contul tău de Twitter, păstrând astfel rația între cei pe care-i urmărești și cei care te urmăresc. Poți deselecta automat conturile populare, verificate, sau pe cei pe care dorești să-i urmărești în continuare.

 • administrează contul de Twitter
 • curăță și administrează pe cei pe care-i urmărești
 • afli cine nu te urmărește înapoi
 • afli pe care conturi inactive le urmărești
 • cauți ușor în interiorul stream-ului tău de pe Twitter
 • leagă Google+ de contul tău de pe Twitter

TweetBig

TweetBig Screenshot

TweetBig.com

TweetBig – este o aplicație pentru a mări și administra numărul prietenilor pe Twitter, dar mai ales oferă posibilitatea de a obține prieteni targetați pe pasiuni și interese comune. Am testat acum câțiva ani ceva asemănător dar mi-a adus mai multe probleme decât beneficii, chiar suspendarea contului pentru o lună pentru că respectiva aplicație nu admistra cum trebuie contul. Dar acum pentru că Twitter a avansat foarte mult, implicit și alte aplicații au avansat având suport mai bun. Această aplicație nu este gratuită, dar faptul că îți salvează timpul tău merită sacrificiul minor pe care îl depui din punct de vedere material… asta dacă ești interesat de vizibilitate și trafic de pe rețele sociale. Oferă o perioadă de probă timp de 7 zile pentru 1$, ca apoi să se reînnoiască automat pentru o rată lunară de $17.95 USD, pe care dacă nu dorești o poți anula mai târziu, fiind cea mai joasă ofertă pentru administrarea a trei conturi de pe Twitter. Informații complete despre ce oferă și alte întrebări le găsiți pe TweetBig FAQ.

 • Follower Time Bomb – poți seta timpul pe care-l acorzi celorlalți pentru a da curs invitației tale de prietenie, ca apoi să dai unfollow dacă nu dorește.
 • Piggy Back – analizează prietenii competiției și alți utilizatori pentru care ești interesat și identifică utilizatori recomandați pentru a-i urmări.
 • Automatic Follow Back – nu vei mai pierde timp pentru a te asigura că-i urmărești pe cei care te urmăresc la rîndul lor, pentru că prin această opțiune se va realiza automat.
 • Red Carpet Finder – afli care dintre cei care te urmăresc au cea mai mare influență și audiență și poți acorda atenție acestora.
 • Tweet Scheduling – poți seta timpul la care mesajele tale vor fi transmise în viitor.
 • Follower Gathering – un sistem unic de analiză recomandă utilizatori de calitate bazat pe cuvinte cheie și topicuri pentru care ești interesat.
 • … poți administra feed-urile RSS și poți vedea statistici zilnice cu progresul legăturilor cu prietenii tăi.

Cam astea sunt tot ce am nevoie pentru a-mi salva munca zilnică și pentru a folosi timpul util pe care altfel l-aș fi pierdut între ghilimele pe rețele sociale. Există și un dezavantaj pentru că nu poți crea legături personale cu mulți prieteni interesanți sau poate posibili parteneri de afaceri, dar asta nu o poți face decât dacă lucrezi pe domeniu pentru o agenție sau pentru un brand renumit. Dar există diverse întâlniri locale realizate prin intermediul Twitter la care poți participa și crea legături mult mai strînse și reale decât prin intermediul mesajelor. Oricum vei pierde ceva timp uneori analizând și urmărind informațiile care apar pe contul tău pentru că asta va ține loc de presa zilnică pe care nu o poți găsi decât pe rețelele sociale în timp real.

În timp am renunțat să urmăresc multe persoane „interesante” mai ales pe plan local, dacă la rândul lor nu urmăresc activitatea mea pentru că cel puțin în viziunea mea asta înseamnă comportament social. Totul s-a simplificat odată cu apariția listelor care au eliminat nevoia de a urmări personal un cont și l-am trecut pe liste unde pot urmări din când în când dacă apare ceva interesant. Pierderea este de ambele sensuri dacă stau și mă gândesc pentru că poate pierd anumite informații, dar la rândul lor ei pierd pentru că aș fi putut transmite informația la rândul meu mai departe. Deci domnilor cu mii de „urmălaci” pe care nu-i băgați în seamă (mă refer la conturile tip spam care dau follow ca apoi imediat să dea unfollow pentru a părea un cont interesant fiind urmărit de cât mai mulți, ei urmărind doar câțiva)… într-o zi veți pierde contactul cu ei, pentru că oamenii tind să învețe fenomenul social, să avanseze în societate și să nu mai aibă nevoie să urmărească pe cineva doar pentru că pare interesant, devenind la rândul lor interesanți. Iar aplicațiile noi și noile opțiuni tocmai asta fac, ușurează această muncă de a avea grijă de cei cu comportament egoist și de vedetă de carton. Cei care au valoare pe rețelele sociale oricum nu au nevoie nici de una nici de alta, pentru că acestea nu se aplică în cazul lor. Se aplică doar în cazul celor care sunt pe drumul lung spre afirmare sau celor caută prieteni, parteneriate sau ocazii noi de a găsi acel ceva care să te ridice ca antreprenor… sau pur și simplu pentru că a devenit o pasiune.

Dacă veți urmări îndeaproape fenomenul de pe rețelele sociale veți observa că încep să se separe conversațiile și informațiile personale de conținutul distribuit pe rețele, pentru că asta aduce valoare unor rețele, nu conversațiile în care se distribuie problemele personale… Iar asta arată ca un SPAM colectiv, arătând că viața la majoritatea dintre noi este plină de mult rahat… dar asta nu înseamnă că trebuie să-l distribui la toată lumea.

 

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 51 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Comentariile sunt oprite.