San Jose (CA) – Adobe isi face intrarea in ceea ce este pe larg denumit „era noii generatii TV” pe Internet. Construit pe platforma companiei AIR, Media Player 1.0 a fost lansat de curand cu un set iinitial de episoade si fragmente de episoade din show-urile care ruleaza la marile retele TV. Ciudat totusi, in timp ce softului i se face reclama ca o platforma hibrida de player media, Adobe interzice folosirea softului pe orice alt dispozitiv in afara de PC-urile desktop si notebook.

Adobe Media Player (AMP) nu trebuie confundat cu alte „Media Playere”, ca de exemplu Microsoft Windows Player (WMP). In timp ce WMP este o platforma de difuzat cele mai populare formate accesibile offline si online, AMP este un player pur online care concureaza cu aplicatii ca Joost. Adobe descrie AMP al sau ca o “platforma-hibrid media player [care] ofera cai noi foarte interesante pentru utilizatori de a descoperi si interactiona cu continutul lor preferat, in timp ce ofera beneficii si oportunitati de creare de marca pentru distribuitori.”
La prima vedere, AMP intampina utilizatorul cu o interfata de utilizat dezordonata si elemente de navigare inchisa la culoare care arata modern, dar nu face usor de gasit ceea ce cauti. Continutul dispus in fata de la show-uri ca “The Hills” se dovedeste a fi doar preview-uri si fragmente scurte, dar sunt si episoade complete de 45 minute din CSI sau Survivor accesibile. In total, sunt 39 “retele” care ofera continut, de la provideri mici ca “BigThink” la cei mari precum CBS, HGTV, MTV si PBS.
Dar in ciuda faptului ca Adobe numeste AMP o platforma-hibrid, ca, apropo, permite utilizatorilor sa downloadeze continut video de pe Internet in afara browserului in format Adobe Flash si vizionare in rezolutii 1080p, 720p or 480i, pretinsa platforma-hibrid este cam limitata in prezent. Licenta de folosire a utilizatorului final stabileste ca utilizatorii “nu pot folosi softul pe orice dispozitiv care nu este PC sau cu orice soft care ruleaza pe acestea.”

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Articole asemanatoare:

Comentariile sunt oprite.