Prezentare OpticNet

OpticNet Logo

OpticNet – Servicii Internet

OpticNet este o companie inovatoare de IT&C din Ploieşti, județul Prahova, înființată în anul 2004, care oferă servicii prin internet pentru afaceri şi se adresează companiilor, inclusiv sucursalelor companiilor multinaționale. Se remarcă în primul rând fiind un ISP care oferă servicii de internet avangardiste de calitate, așa cum sunt serviciile 4G WiMax și IPv6. În 2010 au lansat serviciul profesional de hosting și găzduire – BrainHost – pentru toate tipurile de site-uri, de la site-uri de prezentare sau bloguri care nu prea consumă resurse, până la site-urile corporate sau mass media, având un datacenter propriu dotat cu ultimele tehnologii în domeniu.

Banner servicii 4G Wimax oferite de OpticNet

OpticNet 4G

4G Wimax de la OpticNet

Prima rețea publică 4G WiMax din România a fost lansată la începutul acestui an de OpticNet, fiind astfel înaintea altor companii de renume pe acest gen de servicii. Cea mai mare acoperire – 90% – o au orașele București și Ploiești, pentru servicii de internet prin rețeaua 4G WiMax, oferind serviciile de internet prin trei echipamente: USB Shuttle, MiFi și Tower – Router WiFi.

Tehnologia 4G oferă viteze de patru ori mai mari decât cele oferite de rețele 3G, fiind „a patra generație” de servicii wireless. 4G WiMax și LTE (Long Term Evolution) se bazează pe tehnologii avansate de antenă, sprijinindu-se pe diferite tipuri de wireless spectrum, pentru îmbunătățirea performanței și a recepției semnalului. Rețelele 4G pot oferi viteze de descărcare de până la 100 mbps, față de rețelele 3G mobile care oferă viteze între 400 kbps (0,4 mbps) si 21 mbps (mai multe despre viteză de transfer de date – Wikipedia).

Principalele avantaje oferite de serviciile 4G sunt:

  • Trafic nelimitat
  • Accesibil la case și alte zone izolate
  • Acces internet în rețeaua locală
  • Conexiune permanentă la internet
  • Viteză mare de download/upload
  • Ping potrivit pentru aplicații live
  • IP Fix

Concluzie4G este broadband mobil, și poate fi folosit oriunde pe telefon mobil, tabletă sau laptop, atât timp cât te afli în aria de acoperire.

Diferente intre IPv4 si IPv6

IPv4 vs IPv6

IPv6 de la OpticNet

Serviciul IPv6, noua versiune a Protocolului Internet (IP), a fost lansat de OpticNet anul trecut – 14 Octombrie 2011, fiind prima companie din județ și a patra din țară care are implementat acest serviciu de adrese IP funcțional (mai multe despre IPv6 – Wikipedia).

La începutul anului trecut – 2011 – au fost alocate ultimele adrese IPv4, numărul de stații conectate printr-o astfel de rețea fiind limitat la 4,3 miliarde. Astfel extinderea adreselor de la formatul de 32 biți (4 octeți) la 128 biți (16 octeți), face ca numărul obiectivelor care pot fi conectate să fie practic nelimitat (2128 – 1 = 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 adrese prin IPv6).

Dar avantajele IPv6 nu sunt doar numărul enorm de adrese pe care-l oferă, ci și posibilitatea unor servicii noi avansate, autoconfigurare, mobilitate, eficiență și securitate sporită. Astfel adresele pot fi folosite pentru dispozitive variate, precum telefoane mobile, PDA-uri, vehicule cu suport IP, electrocasnice, etc.

O perioadă cele două protocoale vor funcționa în paralel destul timp, pentru că nu pot comunica direct, fiind nevoie de un gateway dedicat sau unul din mecanismele de intermediere implementate.

Indiferent de serviciile oferite de firma OpticNet pe care le veţi alege, precum 4G WiMax, sau serviciile de hosting și găzduire și înregistrare domenii, calitatea se va reflecta prin suportul oferit și profesionalismul garantat.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 156 articole pentru noi.

Nascut in Ploiesti, un autodidact din nastere, indragostit de Social Media si Web Design, in cautare mereu de prieteni noi din toata lumea... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - de Otto

Share Button

Articole asemanatoare:

Comentariile sunt oprite.